De Perfecte fotolocaties ontdekken

Ik ben van mening dat je niet altijd ver weg hoeft voor een mooie foto. Voorwaarde daarvoor is wel dat je goed bekend moet zijn in je eigen buurt en omgeving. Leer te kijken naar je eigen buurt zoals iemand zou doen die helemaal nieuw is. Een frisse blik en wellicht een nieuw perspectief. En om te weten te komen wanneer je waar de beste foto kunt maken, moet je op pad om je eigen perfecte fotolocaties te ontdekken. Op pad je eigen buurt in met de fiets, auto of wandelend.

Leer je buurt kennen

Trek er dus op uit en leer je eigen buurt en omgeving kennen. Wat zijn de leuke paadjes waar iemand anders nooit zou komen, maar wat wel een mooie foto oplevert. Ga op pad en ontdek. Ga op verschillende tijdstippen en kijk eens vanuit een andere richting.
Locaties scouten betekend niet dat je op elke locatie direct de perfecte foto moet maken. Wellicht is dat ene landschap of onderwerp veel mooier met een ander licht. Heb je de zon liever hoog of laag? En moet je dan juist ’s morgens of ’s avonds fotograferen? Want een perfecte locatie, maakt natuurlijk nog niet direct een perfecte foto.

De Perfecte fotolocaties

Dat zijn in mijn ogen die locaties die iemand anders normaal niet snel te zien krijgt. Die de foto’s persoonlijk maken en niet 13 in een dozijn locaties. Dat ene hoekje en dat ene paadje of dat ene akker met die ene boom. De mogelijkheden zijn eindeloos. En omdat we hier het geluk hebben van verschillende seizoenen is ook eenzelfde locatie nooit helemaal afgeschreven voor een tweede foto. Daarnaast hoeft de perfecte fotolocatie ook niet per definitie groots en wijds te zijn. Schoonheid zit hem ook in de kleine dingen. De insecten en de kleinere bloemen en planten. We zijn snel geneigd om groots te denken, maar dat is niet altijd nodig. Macrofotografie is daar een goed voorbeeld van.

Wil je de resultaten van mijn perfecte fotolocaties zien? Kijk dan eens in mijn portfolio onder de categorie natuurfotografie.

Leave a reply

Your email address will not be published.