Tales by Light – Netflix

Ik kijk regelmatig naar Netflix. Series en films is het eerste waar ik altijd aan dacht dat ik kijken kon. Echter zijn er ook hele interessante documentaires te zien. Tales by Light is er daar een van. Tijdens deze docu volg je verschillende fotografen tijdens hun werk. Van wildlife en natuurfotografie tot avonturenfotografe. Zoals de naam al doet vermoeden verteld het de verhalen die gevangen zijn met het licht. Je krijgt te zien waarom ze de foto’s maken en je krijgt inzicht in hun visie en ook een klein beetje hun manier van leven. De serie/docu doet zijn naam in alle aspecten eer aan. Het is een samenwerking tussen Netflix en Canon Australia.

Inspirerend

De serie was voor mij vooral enorm inspirerend en fascinerend. Het is erg mooi om inzicht te krijgen in passie die de fotografen hebben. Ongeacht op welk gebied ze zich gespecialiseerd hebben. En de resultaten die je te zien krijgt zijn waanzinnig. Er zijn op dit moment twee seizoenen beschikbaar en ik heb ze achter elkaar bekeken. Natuurlijk is het voor mij niet direct weggelegd om de wereld over te gaan reizen om overal foto’s te maken, maar het zette mij wel aan het denken. Wat ligt er nu wel in mijn macht en waar kan ik mijn dagelijkse fotografie voldoening uit gaan halen…

Mijn eigen Tales by light

Dus ik ben ook weer vol hernieuwde extra energie aan de slag gegaan. Ik heb meer focus gekregen op wat ik nu eigenlijk wil bereiken met mijn foto’s. En ik wil laten zien dat je niet altijd ver hoeft te reizen om mooie foto’s te maken. En hier in mijn eigen ‘achtertuin’ mijn eigen Tales by Light kunnen vertellen. Want hier thuis heb ik mijn gezin, honden, konijnen en ook nog mijn dagelijkse werk. En die zijn ook het vertellen waard en zou ik niet achter willen en kunnen laten. Dus zoek en vind ik mijn passie iets dichter bij huis.

Leave a reply

Your email address will not be published.