Fotograferen op vakantie

Als (hobby)fotografe neem je als je op vakantie gaat natuurlijk je apparatuur mee. In de nieuwe omgeving kom je vast platen tegen die je graag wilt delen met een ieder die daarin geïnteresseerd is of geen keuze heeft om je foto’s te zien. Dus pakken we de tas in, legen onze datakaartjes en zorgen voor een volle accu. Klaar om te fotograferen op vakantie.

Moet je eigenlijk alles wel meeslepen op vakantie?

Mijn vakantie ging naar Ameland en ik wilde het liefst zo min mogelijk meenemen omdat we met de fiets over het eiland wilden. En dat betekende voor ons dat we de auto op het vaste land lieten staan en de rest mee moesten krijgen op onze rug of bij onze dochter in de fietskar. Naast alle dagelijkse noodzakelijke dingen als luiers en kleding wilde ik verder zo min mogelijk meenemen. Dus heb ik van te voren heel goed bedacht wat ik nu eigenlijk wilde gaan fotograferen en wat ik dan verwacht nodig te hebben. Ik had bedacht dat het vooral foto’s van onze dochter zouden worden, landschappen of macro’s. Dus dat betekende dat ik mijn 50mm en 70-200mm wel thuis kon laten. Vooral die laatste is een behoorlijk gewicht om mee te moeten slepen als je er toch niks mee doet. Bepakt met mijn 105mm macro en 24-70mm voor de landschappen ben ik aan de vakantie begonnen.

Ben ik echt niks vergeten om te kunnen fotograferen op vakantie?

Ik heb geen spijt gehad van de keuze om lenzen thuis te laten. Ik had ze ook echt niet nodig. Ik had ook niet meer thuis moeten laten, want deze beide lenzen heb ik met regelmaat uit de tas gehaald. Maar toch is het tijdens het inpakken van de tas tegennatuurlijk om lenzen thuis te laten. Je weet nooit zeker wat je tegen gaat komen en heb je ze echt zeker weten niet nodig? En dan bedenk ik mij dat ik al bevoorrecht ben dat ik überhaupt de mogelijkheid heb om lenzen thuis te kunnen laten. In het ergste geval maken we van het probleem een uitdaging, maar dat was gelukkig niet nodig…

Leave a reply

Your email address will not be published.