Innerlijke rust terug vinden door middel van fotografie

In de waan van de dag moet je soms terug naar jezelf. Terug naar je eigen basis en je eigen innerlijke rust weer terug vinden. Fotografie is mijn middel daarvoor. Even nergens aan hoeven denken behalve die ene compositie, hoe het licht valt, welke instellingen ik nodig heb en wat ik met mijn foto wil laten zien. Dat is wat fotografie mij brengt.

De natuur in…

Ik heb meerdere dingen gefotografeerd en geprobeerd. En nog steeds fotografeer ik meer dan alleen de natuur en landschappen. Zo fotografeer ik nog steeds honden, paarden, katten en andere huisdieren. Maar ik ben er wel achter gekomen mijn passie bij natuur en landschapsfotografie ligt. Hoe leuk het ook is om iemand zijn huisdier op de foto te zetten, het liefst ben ik op mijzelf en op pad in de natuur op zoek naar dat ene plaatje die ik in mijn hoofd al gemaakt heb. Mijn camera aan het uitlaten om maar zo te zeggen. Het liefst op de plekjes waar niemand anders komt. Dan kom ik weer volledig tot rust en kan ik de tijd ook echt uit het oog verliezen.

Het enige waar ik mij dan ‘ druk’  om hoef te maken zijn de omstandigheden die de foto maken. Of ik toch niet een pasje meer naar links of rechts moet en of alle technische voorwaarden in orde zijn. Want hoe goed de compositie ook kan zijn, als de foto aan het eind van de rit technisch niet in orde is, dan baal ik daar toch van. Ik wil het gevoel dat ik had toen ik die foto maakte, wel kunnen delen met anderen. En hopelijk een klein beetje kunnen inspireren. En met een technisch niet correcte foto lukt dat niet.

Niet altijd het verwachtte resultaat…

Ik kom niet altijd thuis met de foto die ik vooraf wilde gaan maken. Je bent afhankelijk van meerdere factoren tijdens het fotograferen. Ik wil niet hoeven photoshoppen om windmolens, stroomdraden en huizen weg te hoeven werken. Voor mij geeft het voldoening als ik bij thuiskomst alleen nog maar de kleine zaken hoef aan te passen als eventuele witbalans en eventueel de foto in een ander formaat bij te snijden. En dan kan ik daarna tevreden naar bed…

Leave a reply

Your email address will not be published.